orgelpad Apeldoorn

Donderdag 20 oktober 2016 gaan we naar Apeldoorn. We moeten met verschillende kerken afspraken maken, maar we hopen in ieder geval de Grote Kerk (Witte-orgel 1896) , de Hofstadkerk (Kaat en Tijhuis, 2005), de Open hof (Naber, 1853) en de Eben Haezerkerk (Steendam, 1997) te bezoeken.

Bijzonder detail is dat in de Open Hofkerk een orgel staat dat grotendeels is opgebouwd uit materiaal van het oude Naber-orgel dat tot 1967 in de Hervormde Kerk te Vriezenveen stond.

Ik kan me nog vaag herinneren dat het orgel er stond. Onlangs heeft de Hervormde Kerk in Vriezenveen een engeltje van zolder gehaald dat lang verstopt was, maar vroeger dus op dat Naber-orgel uit 1853 heeft gestaan.

Als we tijd over hebben gaan we nog even naar Twello met zijn Meere-orgel uit 1819.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.