Orgelpad 23 juli 2020 naar Enter, Nijverdal en Bornerbroek en 31 juli naar Ahaus.

Op 23 juli 2020 ben ik, samen met Jan en Ab Kristiaans op bezoek geweest bij de Hervormde Kerk in Enter, de Regenboog in Nijverdal en in de St. Stephanuskerk in Bornerbroek. In Enter en Nijverdal hebben we twee Mense Ruiter-orgels bespeeld en in Bornerbroek een Vermeulen-orgel. We zijn weer erg gastvrij ontvangen, jammer dat Ab wegens een breuk in zijn voet niet kon spelen, maar we hebben overal weer mooie foto’s en geluidsopnames kunnen maken.

Op 31 juli waren we ‘s middags te gast bij Jan Willem Docter in de Pfarrkirche Mariä Himmelfaht in Ahaus. Daar staat sinds 2018 een Fleiter-orgel, dat grotendeels is samengesteld uit de twee bestaande orgels in de kerk, waarbij het orgel ook is uitgebreid. Jan Willem was zo vriendelijk om op speciaal verzoek het prachtige Marche Funèbre et Chant Sérafique van Guimant te spelen, erg indrukwekkend. We hebben hier ook prachtige opnames kunnen maken. Jan Willem, erg bedankt voor de gastvrijheid en vriendelijke ontvangst!

Op de pagina’s van de desbetreffende kerken vindt u alle foto’s en geluidsopnames, we wensen u minstens zoveel plezier toe als wij gehad hebben.

Hartelijke groet, namens Ab en Jan,

Bert Webbink

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.