Biografie Ab Kristiaans

2004_0619Image0115 P1000278

 Ab Kristiaans (1954) werd geboren in Vriezenveen. Nadat hij op 10-jarige leeftijd een tijdje les kreeg van Berend Stegeman, kreeg zijn vader een hersenbloeding, waardoor de lessen wegens gebrek aan geld werden stopgezet.

Hij kreeg een schriftelijke cursus Klavarskribo in handen, wat hij zichzelf aanleerde en waar hij tot op de dag van vandaag aardig mee uit de voeten kan.

Ab is organist in tien kerken in Overijssel. Hij wordt door zijn geheel eigen speelstijl overal gewaardeerd. Hij heeft drie cd’s opgenomen: twee in de Martinikerk in Bolsward en een in de Bovenkerk in Kampen.

3 gedachten over “Biografie Ab Kristiaans

 1. Egbert Schoenmaker

  Zo kom ik jou opeens tegen op een website. Inderdaad ik herken je nog, moest wel even denken, maar toch.
  Leuk dat je hobby orgelspelen niet verdwenen is, maar een behoefte is gebleken. Dat zijn de echte zeggen we dan. Groeten Egbert

  1. Ab Kristiaans

   Dag Egbert,

   Leuk om op deze manier iets van je te horen!!
   Ik herinner me nog dat je bij Albert Broekhuizen tijdens de muziekles de klas werd uitgestuurd. En dat je me stiekem hebt laten spelen in de Herv. kerk op het Pels en van Leeuwenorgel.
   Hartelijke groet,

   Ab Kristiaans

 2. Arend-Wim Estié

  Dag Ab,

  Zou ik je e-mailadres mogen hebben? Bij het versturen van de liturgie van aanstaande maandag krijg ik een foutmelding terug op de online adres.
  Alvast dank.

  Groeten,

  Arend-Wim Estié

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.